DETOUR Regionalni paketi virov za razvoj dobrega počutja

(3 brezplačni za prenos)

Wellness turizem je nedvomno nastajajoči turistični sektor z očitnim globalnim obsegom in daljnosežnimi gospodarskimi učinki. Najpomembneje je, da sta se ozaveščenost in povpraševanje po wellness turizmu močno povečala, zlasti v zadnjih dogodkih Covid-19.

Wellness turizem je globalni fenomen 21. stoletja. Milijoni turistov vsak dan potujejo na destinacije po vsem svetu z enim ciljem – ohraniti in izboljšati svoje duševno in fizično zdravje. Zaradi COVID-19 je turizem dobrega počutja še pomembnejši. Wellness je za večino od nas postal način življenja in mnogi od nas želijo to vrsto življenja razširiti na počitnice in raziskati nove načine za izboljšanje našega dobrega počutja in dobrega počutja; to vključuje duševno zdravje in fizično sprostitev, iskanje notranjega miru, zdravo telo in duha ter razbremenitev. Zato so turistične destinacije in priložnosti za dobro počutje v porastu, da bi se udeležili teh vedno večjih zahtevnih trgov.

„Pred petimi leti je bil wellness turizem skorajda omenjen kot turistična kategorija, zdaj pa je priznan kot ena najhitreje rastočih turističnih niš z obljubami, da bodo razširili celotno turistično ‘pito’, hkrati pa ublažili nekatere izzive, s katerimi se soočajo številne destinacije v boju proti množičnemu turizmu in sezonska nihanja’

(Poročilo Global Wellness Institute)

Shelf Wood

DETOUR Vir 1

Kako lahko regije izkoristijo megatrend turizma dobrega počutja


Turizem dobrega počutja je megatrend, če ga upravljamo lahko koristijo regijama. Da bi ohranili vrh trenda wellnessa, evropska podjetja, regije in vlade vse bolj gledajo na wellness turizem, da bi diverzificirali svoj turistični sektor, ustvarili edinstveno nišo, zmanjšali sezonskost in prinesli več koristi svojim lokalnim skupnostim in malim podjetjem. Ta vir se začne s pregledom turizma dobrega počutja in pojasnjuje, kako lahko evropska podjetja, regije in vlade inovativno preučijo, načrtujejo, razvijajo in uspešno izkoriščajo ta trajnostni megatrend.

1. razdelek Uvod v
2. razdelek Uvod v turizem dobrega počutja – megatrend prihodnosti
3. razdelek Turizem dobrega počutja in dobro počutje turistov
4. razdelek Turizem dobrega počutja kot megatrend
5. razdelek Turizem dobrega počutja Megatrendne priložnosti, ki jih lahko izkoristijo regije
6. razdelek Zaključek

Download “Resource 1 SLO”

DETOUR-Resource-1_SLO_final.pdf – Downloaded 52 times – 63.48 MB

DETOUR Vir 2

Ustvarjanje turistične destinacije ali regije dobrega počutja


Vsaka destinacija ima nekaj edinstvenega, ki bi lahko ponudila wellness potnikom. Wellness turizem je večdimenzionalen in prinaša koristi podjetjem, skupnostim in zainteresiranim stranem izven sektorjev wellnessa. Ta vir je zasnovan tako, da pomaga regijam pri razvoju regionalnih wellness destinacij, ki se osredotočajo na integracijo pomembnih turističnih akterjev, deležnikov, skupnosti in vlade. Ta vir zajema štiri ključne razdelke, od katerih se vsak osredotoča na primere študij primerov po evropskih destinacijah, regijah in otokih, ki obravnavajo različne pristope, strategije in priporočene najboljše prakse. Primeri vključujejo dodatne videoposnetke, članke, raziskovalne prispevke in aplikacije.
1. razdelek Razvoj turistične destinacije dobrega počutja
2. razdelek Blagovna znamka turistične destinacije za dobro počutje
3. razdelek Pakiranje destinacije in izdelava načrta poti
4. razdelek Digitalna izdelava turističnih destinacij

Download “Festival and Event Guide SLO”

DETOUR-IO1-Festivals-and-Event-Guide_SLO_V04.pdf – Downloaded 46 times – 2.50 MB

DETOUR Vir 3

Ustvarjanje festivala ali dogodka turizma dobrega počutja


Ta `Vodnik najboljših praks za regionalne dogodke za dobro počutje’ je bil napisan kot vir referenc za tiste, ki načrtujejo in organizirajo skupnost, destinacijo ali regionalni festival ali dogodek v kontekstu turizma dobrega počutja. Je orodje za boljše razumevanje dogodkov in festivalskega vodenja ter organizatorjev v smislu načrtovanja, vodenja, financiranja in trženja.

1. razdelek Upravljanje festivalov in dogodkov
2. razdelekFinanciranje festivalov in dogodkov
3. razdelek Marketing festivalov in dogodkov

Download “Festival and Event Guide Workbook SLO”

DETOUR-IO1-Festivals-and-Event-Guide_Workbook-Only_Prirocnik-_SLO-verzija_koncno.pdf – Downloaded 64 times – 10.51 MB